Σε περιπτώσεις μαστεκτομών με αφαίρεση της θηλής, η αποκατάσταση του μαστού περιλαμβάνει ως τελικό στάδιο τη δημιουργία ενός τεχνητού συμπλέγματος θηλής – θηλαία άλω.

 

Εφαρμογή/Επίδραση 

Αφού ασθενής και χειρουργός είναι ικανοποιημένοι με την αποκατάσταση του μαστού και έχει προχωρήσει το στάδιο της επούλωσης, μπορείτε να σκεφτείτε να προχωρήσετε σε αποκατάσταση της θηλής και της άλου (το σκουρόχρωμο “κυκλάκι” δέρματος που φυσιολογικά περιβάλει τη θηλή). Η θηλή που θα προκύψει από την αποκατάσταση φυσικά δε θα μοιάζει με μία φυσιολογική θηλή. Δεν θα αντιδρά στις αλλαγές της θερμοκρασίας ή στην αφή. Επίσης δε θα έχει αισθητικότητα. Ωστόσο, θα προσφέρει μία εικόνα “τρισδιάστατης θηλής”. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην αποκατάσταση της θηλής και της άλου ποικίλουν. Οι περισσότερες χρησιμοποιούν μικρούς τοπικούς κρημνούς που αναδιπλώνονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να δημιουργήσουν ένα εξόγκωμα που μοιάζει πολύ με την απέναντι θηλή (βλ. Εικόνα). Σπάνια, μπορεί να χρειαστεί η χρήση μοσχευμάτων, είτε από την απέναντι φυσιολογική θηλή (αν είναι ικανοποιητικού μεγέθους) είτε από άλλες περιοχές του σώματος με σκουρόχρωμο σχετικά δέρμα. Αρκετές γυναίκες συμπληρώνουν την 3D αποκατάσταση της θηλής με ένα όμορφο 3D tattoo που απομιμείται πλήρως και χρωματικά την όψη της θηλής και της άλου. Το tattoo αυτό γίνεται από εξειδικευμένους καλλιτέχνες ή και ιατρούς. Αν και έχει την τάση να ξεθωριάζει σε ένα 40% των περιπτώσεων και, ως εκ τούτου, να χρειάζεται επανάληψη μετά από κάποια χρόνια, τα αποτελέσματα του είναι εντυπωσιακά και αποτελεί μια τελευταία “πινελιά” που χαρίζει στην αποκατάσταση μια ξεχωριστή εικόνα “σχεδόν τελειότητας”.

 

Επιστροφή στην καθημερινότητα 

Η µετεγχειρητική πορεία είναι σχετικά ανώδυνη. Ακολουθούν κάποιες αλλαγές και παρακολούθηση στο ιατρείο. Είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού στηθόδεσµου για περίπου έναν µήνα και η ασθενής µπορεί να επιστρέψει στην καθηµερινότητά της µετά από 10-15 ηµέρες. Η αισθητικότητα του δέρµατος επανέρχεται σταδιακά, στις περισσότερες περιπτώσεις µέσα σε 3-6 µήνες.

Hondralis Plastic Surgery

Το ιατρείο του κ. Χονδραλή είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής ή επανόρθωσης.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Yψηλής ποιότητας προϊόντα και σκευάσματα σε ασυναγώνιστες τιμές.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

initial image
BOOK NOW

Κλείστε άμεσα ραντεβού…

213 005 0330
B. Σοφίας 105-107, Αθήνα
echondralis.secretary@gmail.com

Το ιατρείο

Το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Χονδραλή Ευθύμιου στεγάζεται στην Αθήνα, σε πολύ κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση, στη Λ. Βασ. Σοφίας 105-107.

Τeam Hondralis

 ΝΙΚΗ: 6957772880
 ΕΛΕΝΑ: 6941598984
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 6945599901
 ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 6955499140
 Tηλεφωνικό Κέντρο: 213 005 0330

Call Now Button