Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συνηθέστερος καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του δέρματος. Η μαστεκτομή αποτελεί ένα είδος ακρωτηριασμού για το γυναικείο σώμα. Ο μαστός εκφράζει τα αισθήματα μητρότητας και θηλυκότητας για τη γυναίκα. Ο στόχος της αποκατάστασης μαστού είναι η δημιουργία φυσιολογικού περιγράμματος γυναικείου σώματος και εμφάνισης μαστού. Μπορεί να λάβει χώρα με διάφορες τεχνικές αποκατάστασης, όπως εισαγωγή διατατήρα ιστών/ ενθέματος σιλικόνης, μεταφορά γειτονικού ή απομακρυσμένου αυτόλογου ιστού. Ταυτόχρονα με την αποκατάσταση μπορεί να υποβληθεί ο ετερόπλευρος μαστός πλαστική επέμβαση (αύξηση, ανόρθωση ή μείωση) για λόγους συμμετρίας για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οι τρόποι αποκατάστασης είναι οι εξής : α) Εισαγωγή διατατήρα ιστών/ ενθέματος σιλικόνης β) Αποκατάσταση με μεταφορά γειτονικού ιστού (μισχωτός κρημνός) γ) Αποκατάσταση με μεταφορά ελεύθερου κρημνού.

 

Εφαρμογή/Επίδραση 

Η επιθυµία των ασθενών µάς οδήγησε να εξελίξουµε και να εφαρµόσουµε, σε συγκεκριµένες περιπτώσεις, τη συνολική αντιµετώπιση, ογκολογική και αισθητική, σε ένα και µόνο χειρουργείο, έτσι ώστε η γυναίκα να έχει το επιθυµητό αισθητικό αποτέλεσµα, άµεσα, απαλλαγµένη από τη νόσο. Η τεχνική που χρησιµοποιούµε απαιτεί σωστό προεγχειρητικό σχεδιασµό από τη χειρουργική οµάδα (χειρουργό µαστού – πλαστικό χειρουργό). Η επέµβαση γίνεται µέσα από µια σχετικά µικρή τοµή, συνήθως στην υποµάστια πτυχή του µαστού, µέσω της οποίας γίνεται η µαστεκτοµή, δηλαδή η αφαίρεση όλου του µαστού κάτω από το δέρµα, στη συνέχεια τοποθετείται ειδικό ένθεµα σιλικόνης ανάλογου όγκου και σχήµατος µε τον µαστό που αφαιρείται, κάτω από το µείζονα θωρακικό µυ και σταθεροποιείται µε ειδικό πλέγµα τιτανίου (Ti-LOOP), σε ένα και µόνο χειρουργείο. Η συνολική διάρκεια της επέµβασης (µαστεκτοµή και αποκατάσταση) κυµαίνεται από 4 έως 6 ώρες, ανάλογα µε τον τύπο της µαστεκτοµής (ετερόπλευρη ή αµφοτερόπλευρη).

 

Επιστροφή στην καθημερινότητα 

Η νοσηλεία της ασθενούς διαρκεί 2-3 ηµέρες και, συνήθως, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναλγητική αγωγή. Η µετεγχειρητική πορεία είναι σχετικά ανώδυνη. Ακολουθούν κάποιες αλλαγές και παρακολούθηση στο ιατρείο. Είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού στηθόδεσµου για περίπου έναν µήνα και η ασθενής µπορεί να επιστρέψει στην καθηµερινότητά της µετά από 10-15 ηµέρες. Η αισθητικότητα του δέρµατος επανέρχεται σταδιακά, στις περισσότερες περιπτώσεις µέσα σε 3-6 µήνες.

Hondralis Plastic Surgery

Το ιατρείο του κ. Χονδραλή είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής ή επανόρθωσης.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Yψηλής ποιότητας προϊόντα και σκευάσματα σε ασυναγώνιστες τιμές.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

BOOK NOW

Κλείστε άμεσα ραντεβού…

213 005 0330
B. Σοφίας 105-107, Αθήνα
echondralis.secretary@gmail.com

Το ιατρείο

Το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Χονδραλή Ευθύμιου στεγάζεται στην Αθήνα, σε πολύ κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση, στη Λ. Βασ. Σοφίας 105-107.

Τeam Hondralis

 ΝΙΚΗ: 6957772880
 ΕΛΕΝΑ: 6941598984
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 6945599901
 ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 6955499140
 Tηλεφωνικό Κέντρο: 213 005 0330

Call Now Button