Στόχος της ωτοπλαστικής είναι η αποκατάσταση οποιασδήποτε γενετήσιας ή αποκτηθείσας ανωμαλίας της ανατομίας των αυτιών. Πρόκειται για την αισθητική επέμβαση η οποία  διορθώνει κάθε ατέλεια στην μορφολογία, τη θέση και το σχήμα του αυτιού. Τέτοιου είδους δυσμορφίες, δεν επηρεάζουν την ακοή, αλλά την ψυχολογία. Τα «πεταχτά» (αφεστώτα), «μεγάλα» (μακρωτία), «κυρτά ή παραμορφωμένα» (κυπελλοειδή), «μικρά» και ατροφικά  ώτα(μικρωτία) ανακαλύπτονται αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, ενώ το σχήμα τους οριστικοποιείται στην ηλικία των 6 ετών περίπου. Καθένας μπορεί να υποβληθεί στην επέμβαση της ωτοπλαστικής λοιπόν από αυτή την ηλικία και έπειτα. 

 

Εφαρμογή/Επίδραση 

H επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Ο γιατρός με την εμπερία του επιλέγει την τεχνική που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με την κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει  την επανατοποθέτηση των αφεστώτων ώτων πλησιέστερα στο κεφάλι, την μείωση του μεγέθους τους, τη διόρθωση συγγενών δυσμορφιών, ή και επίκτητων/τραυματικών δυσμορφιών στο λοβίο (π.χ. δισχιδές λοβίο από βίαιη και απότομη έλξη σε σκουλαρίκι), όπως και ην αποκατάσταση της συμμετρίας σε σχήμα και μέγεθος ανάμεσα στα δυο αυτιά. 

 

Επιστροφή στην καθημερινότητα 

Η επέμβαση διαρκεί από 1 έως 3 ώρες, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του προβλήματος . Μετεγχειρητικά τοποθετείται ελαστική περίδεση στο κεφάλι, η οποία συμβάλλει στην ταχύτερη και καλύτερη επούλωση, αλλά και στη διατήρηση του επιθυμητού αποτελέσματος, και χρησιμοποιείται για περίπου μια εβδομάδα. Τα μετεγχειρητικά σημάδια (ήπιο οίδημα ή μώλωπες) σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ορατά και ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του μετά το πέρας μιας εβδομάδας περίπου, ενώ το αποτέλεσμα της είναι μόνιμο! 

Hondralis Plastic Surgery

Το ιατρείο του κ. Χονδραλή είναι άρτια εξοπλισμένο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σε θέματα αισθητικής ή επανόρθωσης.

Η ομάδα μας αποτελείται από άρτια εξειδικευμένο προσωπικό.

Χρησιμοποιούμε πάντα 100% ασφαλή και πιστοποιημένα προϊόντα.

Yψηλής ποιότητας προϊόντα και σκευάσματα σε ασυναγώνιστες τιμές.

Οι θεραπείες μας διεξάγονται σεβόμενοι την επιθυμία σας για ιδιωτικότητα.

Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε αισθητική ή επεμβατική θεραπεία ώστε να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να βελτιώσετε αισθητά την ποιότητα ζωής σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας για όποια πληροφορία χρειάζεστε ή για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

initial image
BOOK NOW

Το ιατρείο

Το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Χονδραλή Ευθύμιου στεγάζεται στην Αθήνα, σε πολύ κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση, στη Λ. Βασ. Σοφίας 105-107.

Τeam Hondralis

 ΝΙΚΗ: 6957772880
 ΕΛΕΝΑ: 6941598984
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: 6945599901
 ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 6955499140
 Tηλεφωνικό Κέντρο: 213 005 0330

Call Now Button